• Pon – Pet: 7:00 – 17:00
 • 064/43-90-622
 • masterivanjica@gmail.com
 • Tehnički opis

  TEMELJNA PLOČA

  Pre nego što se stupi iskopu temeljnih traka, teren treba obeležiti. Temeljne trake se rade od betona MB 25, debljine 40 cm, na dubini od 50 cm od površine zemlje, postavljanje pletenog gvožđa u temelje (korpa 20×20), sa postavljanjem pocinkovane trake za uzemljenje, nalivanje betona MB30 u visini terena. Zidanje betonskim blokovima u visini od 40cm od terena. Debljina zidova je 25cm. Nasip od prljavog šljunka, postavljanje armaturne mreže Q131, postavljanje ankera, armirani sa Ø10, na mestima predviđenih statičkim proračunom, serklaža prelivanje ploče betonom MB30, debljine 10 cm. Gornja visina ploče je 60 cm (u slučaju da je plac ravan).

  MONTAŽERSKI RADOVI

  2.1.a  SPOLJNI ELEMENTI ( VARIJANTA I )

  Isporuka i  montaža spoljnih zidnih elemenata. Spoljni elementi dimenzija    120cm x 260cm i 60cm x 260cm rade se u radionici. Konstrukcija spoljnih  zidova je drveni ram d=8 cm koji se obostrano oblaže OSB ( vlagootpornim )  pločama 1 cm. U spoljašnje zidove se postavlja parna brana od PVC folije i mineralna vuna od 8 cm. Sa spoljšnje strane postavlja se stiropor 8 cm, preko koga se postavlja mrežica potopljena u fasadni lepak, na koji se nanosi roloakril fasada u boji po Vašoj želji. Sa unutrašnje strane se postavlja gips – karton ploča 12.5 mm, bandažiranje spojeva, gletovanje i moleraj u polu – disperzivnoj beloj boji.

  2.1.b     SPOLJNI ELEMENTI (VARIJANTA II )

  Isporuka i  montaža spoljnih zidnih elemenata. Spoljni elementi dimenzija    120cm x 260cm i 60cm x 260cm rade se u radionici. Konstrukcija spoljnih  zidova je drveni ram d = 10 cm koji se obostrano oblaže OSB ( vlagootpornim )  pločama 1 cm. U spoljašnje zidove se postavlja parna brana od PVC folije i mineralna vuna od 10 cm. Sa spoljšnje strane postavlja se stiropor 10 cm, preko koga se postavlja mrežica potopljena u fasadni lepak, na koji se nanosi roloakril fasada u boji po Vašoj želji. Sa unutrašnje strane se postavlja gips – karton ploča 12.5 mm, bandažiranje spojeva, gletovanje i moleraj u polu – disperzivnoj beloj boji.

  2.2. UNUTRAŠNJI ELEMENTI

  Unutrašni zidovi su od drvenog rama debljine 8 cm ispunjenog mineralnom vunom od 8 cm i obloženi sa OSB ( vlagootpornim ) pločama od 1 cm. Unutrašni zidovi se rade sa uzdužnim i poprečnim gredicama. U prostoru kupatila i kuhinje postavlja se vlagootporna gips-karton ploča 12.5 mm. U zidovima su postavljena bulžir creva za razvod elektroinstalacije. Sa obe strane postavlja se gips – karton ploča 12.5 mm, bandažiranje spojeva, gletovanje i moleraj u polu – disperzivnoj beloj boji. Ispod svih zidnih elemenata postavjen je kondor, temeljača je premazana bitulitom.

  2.3. KROVNI ELEMENTI

  Krovna konstrukcija se pravi od rešetkastih nosača od prosušene čamove građe I i II klase, u svemu prema statičkom proračunu. Montaža nosača se vrši preko zidne konstrukcije na modularnom rastojanju. Krovni nosači se međusobno povezuju daščanom oplatom debljine 24 mm u krovnim ravnima, plafonskim letvama u plafonskim ravnima i vertikalnim i horizontalnim spregovima, tako da se postiže prostorna stabilnost krova i objekta.

  Preko daščane oplate postavlja se paropropusna-vodonepropusna folija, uzdužna letva i poprečna letva (5 x 3 cm ), tako da se dobija provetravanje ispod krovnog pokrivača. Pokrivanje krova vrši se crepom Nexe klasik plus u standardnoj crvenoj boji proizvođača „Polet“ Novi Bečej. Kalkanski delovi krova se oblažu OSB debljine 10 mm i „Izoterm“ oblogom debljine 80 mm. Venci krova se opšivaju čamovom rendisanom daskom debljine 20 mm,preko koga se postaljaju limena čela u braon boji. Strehe se opšivaju aluminijumskom lamperijom  u braon boji, preko letvi preseka 40×48 mm.

  U standardnoj ponudi kupac može birati između NEXE KLASIK PLUS I NEXE GLINEKS TREND.

  PLAFON

  Plafonska konstrukcija se sastoji od roštilja, izolacije, parne brane i plafonske obloge.Ispod donjih pojaseva krovnih vezača postavlja se roštilj od letvi preseka 48×40 mm ili UD I CD profila, preko koga se sa donje strane postavlja parna brana od PVC folije i plafonska obloga od gips’karton ploča debljine 12.5 mm. Preko roštilja i plafonske obloge postavlja se toplotna izolacija od mineralne vune debljine 100 mm..

  2.5.1. SPOLJNA STOLARIJA

  PVC – AL

  Spoljna stolarija se izrađuje od PVC šestokomornih nemačkih GELAN profil sa rolo komarnicima i roletnama u beloj boji. Sva stolarija je zastakljena 4*16*4 (dvoslojno niskoemisiono staklo punjeno argonom). Okovi su okretno nagibni. Ugradnja se vrši na gradilištu posle postavljanja gips karton ploča. Standardne dimenzije prozora su 100/140 cm, 100/120 cm, 60/80 cm, 60/60 cm. Sa spoljšnje strane postaviti solbanke od pocinkovanog lima u beloj boji. Balkonci su jednokrilni dimenzije 80/220 cm. Ulazna vrata su jednokrilna izrađena od aluminijuma.

  DRVENA

  Stolarija se izrađuje od kvalitetne čamove građe. Prozori i vrata se montiraju na gradilištu posle montaže, odnosno pokrivanja objekta. Prozori i balkonska vrata su jednostruki, jednodelni-ekranski, otvaraju se oko vertikalne osovine, izuzev prozora 60×60 cm koji se otvara oko obe osovine pomoću okretno-nagibnog okova. U sklopu prozora i balkonskih vrata rade se kapci sa pokretnim žaluzinama. Ulazna vrata su jednokrilna poluzastakljena bez nadsvetla, sa podelom u kombinaciji tablica i staklenih površina. Obezbeđena su sigurnosnom bravom sa uloškom. Sva stolarija se farba u boji prema želji kupca.

  2.5.2. UNUTRAŠNJA STOLARIJA

  Unutrašnja vrata su kraft-master duplošperovana dim.90/205,80/205 i 70/205 cm, visokog kvaliteta sa poluoblim štelujućim pervajzovima. Sva unutrašnja stolarija farba se u boji prema želji kupca.

  TERASA

  Konstrukcija terase se sastoji od stubova koji se izrađuju od lamemiranog drveta premazanih sadolinom. Između stubova se postavlja drvena ograda premazana sadolinom.

  GRAĐEVINSKA LIMARIJA

  Postavljanje oluka, standardnog preseka sa odgovarajućim brojem odvodnih cevi. Takođe se vrši opšivka dimnjaka, postavljanje vetarlajsni, iksni, uvala i solbanaka od plastificiranog lima u braon boji d=0.55mm.

  ZANATSKI RADOVI

  DIMNJAK

  Zidanje dimnjaka sa Schiedel elementima Ø 160 mm sa jednim priključkom za čišćenje, sa jednim priključkom za peć i dimnjačkom betonskom kapom, propisnom termo izolacijom i betonskim plaštom

  VODOVOD I KANALIZACIJA

  Instalacije vodovodnog razvoda se rade prema posebnom projektu sa izvođenjem od hidrotehničkih PVC cevi na 1m od objekta bez izgradnje vodomernog okna (šahta). Spajaju se aparatom za varenje cevi. Ispred svakog sanitarnog uređaja na razvodu hladne vode predviđen je propusni ventil kako bi se mogla izvršiti zamena potrošača u slučaju kvara. Svi delovi vodovodne mreže se montiraju       u zid i vezuju odgovarajućim šelnama.

  ELEKTROINSTALACIJE

  Elektroinstalacija se radi prema posebnom projektu i važećim propisima za montažnu gradnju. PGP kablovima kroz zid i preko plafona. Razvod elektro instalacija u objektu sa montažom spratne table-automatskih   osigurača, fidove sklopke, utičnica ( na svaki 4m2 stambene površine jedna i dve tofazne za jednu etažu ), prekidača, fasunga i sijalica, kao i razvod kablova za televiziju i telefon. Postavljanje strujomera, uklopnog sata i napojnog voda od bandere do objekta je obaveza elektrodistribucije. Rasveta se vrši običnim svetiljkama, sijalicama.

  PODOVI

  Hidroizolacija se izvodi postavljanjem kondora 3 mm. Preko se postavlja PVC folija i stirodur 2 cm kao termoizolacija, preko se radi cementni estrih-ravnjajući pod po vagresu do odgovarajuće visine. Postavljanje laminata u sobama i dnevnom boravku debljine 8 mm.

  KERAMIKA

  Postavka pločica se vrši na ulazu , terasi, hodniku, u kihinjskom delu na visini od 1.5 m i ispod kuhinjskih elemenata, kupatilu do plafona, postavljaju glazirane keramičke pločice.Pločice su u prvoj klasi po želji kupca. Na ulazu i ulaznom stepeništu radi se pod od neglaziranih keramičkih pločica.

  SANITARIJA

  Sve sanitarije koje se ugrađuju prema prospektu i projektu su bele boje I klase, klasične standardne kade ili standardne tuš kabine, bojler (prohromski kazan od 80l), lavabo sa ormarićem, ogledalo, WC šolja sa daskom, jednoručne baterije, slavina za veš mašinu, osnovna galanterija ( držači za peškir i papir…) domaće proizvodnje sa baterijama za toplu i hladnu vodu.